de BOOST! podcast

#49 - Kan ik té gezond leven?

April 10, 2022 BOOST! Season 3 Episode 49
de BOOST! podcast
#49 - Kan ik té gezond leven?
Show Notes

BOOST! wil voor jou gezond leven gemakkelijk maken, zowel op fysiek als op mentaal vlak: gezond eten, voldoende bewegen en je goed in je vel voelen met voldoende ontspanning en de juiste mindset. Daarbij benadrukken we steeds dat een gezond levensstijl niet perfect hoeft te zijn. Dat betekent dus ook eens lekker luieren, uit eten met vrienden, te laat naar bed, een lekker drankje op het terras, een feestelijke taart op je verjaardag. Een ontspannen houding brengt balans in je levensstijl en zorgt voor de nodige feelgoodfactor.

Maar wat als die balans zoek geraakt en je panikeert als je door omstandigheden niet (naar jouw normen) gezond kan leven? 

Dan voelt obsessief gezond leven als een zware last die jou stress geeft, en alleen al daardoor een negatief effect heeft op jouw gezondheid. Dit dwangmatig gezond leven staat bekend als orthorexia nervosa. Bij deze gevaarlijke stoornis gaat het obsessief streven naar gezond zijn je hele leven bepalen. Dan voelt obsessief gezond leven als een zware last die jou stress geeft, en alleen al daardoor een negatief effect heeft op jouw gezondheid. Dit dwangmatig gezond leven staat bekend als orthorexia nervosa. Bij deze gevaarlijke stoornis gaat het obsessief streven naar gezond zijn je hele leven bepalen. 

In aflevering 49 van de BOOST! Podcast bespreken Celien en Gudrun de gevaren van té gezond leven en ook hoe je hiermee om kan gaan als je jezelf hierin herkent. 

Op zoek naar nog meer leuke tips om happy & healthy door het leven te gaan? Check zeker onze BOOST! app. Je vindt 'm in de Apple App en Google Play store.

P.S. Vergeet je niet te abonneren op ons kanaal en onze podcast @getyourboost te taggen in jouw stories op Instagram.